четвртак, 23. август 2018.

Oslobodite se nervoze i depresije u nekoliko minuta

Rezultat slika za depresija i nervoza slike
Nekada davno nisu postojali lekovi za smirenje, te su ljudi smirivali nervozu, lečili depresiju i anksioznost koristeći akupunkturne tačke.




Brz tempo života dovodi do toga da smo često razdražljivi i napeti. Nažalost, mnogi ne mogu da postignu da odvoje vreme za sebe i da se "isključe" od svega kako bi se opustili, te su antičke metode smirivanja ponovo postale popularne.

Ne brinite, ne šaljemo vas na akupunkturu. Stresa se možete osloboditi vrlo lako, dok ste na ulici, kod kuće, na poslu... Sve što treba da uradite jeste da se "držite" za prste.

Palac

Ukoliko ste "smoreni", osećate mržnju ili neko vas je neko mnogo iznervirao prstima jedne ruke obuhvatite palac druge ruke i tako držite neko vreme dokle god ne osetite svoj puls. Potom opustite stisak, uskoro će vam biti bolje. Potom isti postupak ponovite sa prstom na drugoj ruci.

Kažiprst

Obuhvatite svoj kažiprst ukoliko ste zbunjeni ili frustrirani. Kažu da je kažiprst dobro držati i da se oslobodite straha. Potrebno je da naizmenično držite prst jedne a potom druge ruke. Vremenom ćete osetiti da se smirujete.

Srednji prst

Ukoliko ste ste osetili preplašeno, iziritirano ili ste neodlučni, savetuje se da obuhvatite srednji prst. Ovo vam isto može pomoći da se oslobodite osećaja mržnje.

Domali prst

Ukoliko ste mračni i puni negativnih misli, trebalo bi da "zagrlite" domali prst. Isto učinite ukoliko ste tužni ili se osećate poniženo.

Mali prst

Kada ste nesigurni u sebe i ne znate kako treba da postupite jer vas "drma trema" obuhvatite svoj mali prst i čekajte da vas osećaj treme napusti.

Naravno, trudite se da mislite pozitivno dok ovo radite, i ubeđujte sebe da razloga za tremu, nervozu i paniku nema. Takođe, najidealnije bi bilo da svoje prste držite toliko dugo dok ne osetite puls. Ukoliko ste puls osetili čim ste uhvatili prst, sačekajte da prestane "udaranje". Ukoliko, pak, nemate dovoljno vremena da se smirujete, dok držite prst udahnite duboko tri četiri puta a potom popustite stisak. Trebalo bi da imate isti efekat.

Naravno, može da se dogodi da na vas ova "metoda" opuštanja uopšte ne deluje. Zato se potrudite da nađete nešto što možete da učinite da se brzo opustite.

Нема коментара:

Постави коментар